Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

22.12.13

Додела повеље за изузетност

У среду 18. децембра, на свечаном коктелу коме су присуствовали чланови Савеза економиста Србије, чланови и кандидати Удружења корпоративних директора Србије, угледни гости и представници медија уприличена је свечана додела Повеље за изузетност, коју додељује Савез економиста Србије. Ове године, Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике уручена је професору Павлу Петровићу, док је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента додељена професору Момчилу Милисављевићу.

Погледајте галерију слика

14.01.13

СЕС је постао пуноправни члан Међународне економске асоцијације

Савез економиста Србије постао је пуноправни члан Међународне економске асоцијације (ИЕА) и једини је представник Србије у овој престижној организацији.

ИЕА је основана 1950. године као невладина организација на иницијативу Одељења за друштвене науке UNESCO-а, а од 1973. године члан је Међународног савета друштвених наука (International Social Science Council). Циљ ове организације која окупља најеминентнија национална економска удружења је да афирмише значај економске науке за развој глобалног друштва и суочавање са актуелним проблемима светске економије, и подстакне конструктивну сарадњу међу економистима из целог света кроз организовање научних скупова, заједничких истраживачких програма и објављивање публикација међународног карактера. Посебна пажња посвећена је проблемима земаља у развоју и начињени су значајни напори да се уз помоћ субвенција UNESCO-а, Светске банке, Европске комисије и других међународних организација, економисти ових земаља укључе у рад ИЕА.

Председник Савеза економиста Србије, Александар Влаховић, рекао је да је „пријем  у Међународну економску асоцијацију од велике важности не само за Савез Економиста већ и за Србију. У наредном периоду, Савез економиста Србије и његови чланови имаће прилику да редовним учешћем у активностима ове организације размењују идеје и добру праксу са својим интернационалним колегама и покушају да их приближе креаторима економских политика у Србији. Настојаћемо да, активним радом на скуповима и радним телима у организацији ИЕА,  добијемо прилику да у наредном десетогодишњем периоду будемо организатори важних међународних скупова под покровитељством  ИЕА“.

Међународна економска асоцијација има 69 чланова, у оквиру којих 55 пуноправних и 14 придружених чланова. Њен председник је уважени нобеловац и професор економије Joseph Stiglitz.

13.01.13

Додела повеље за изузетност

У понедељак, 24. децембра, на свечаном коктелу коме су присуствовали чланови Савеза економиста Србије, чланови и кандидати Удружења корпоративних директора Србије, угледни гости и представници медија уприличена је свечана додела Повеље за изузетност, коју Савез економиста Србије додељује двојици великана српске економске и привредне сцене.

Прочитајте целу вест
Strana:  početak  <<  21  22  [23]
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Kopaonik 2018
Партнер
Mastercard
Генерални спонзори
NLB
Blinking

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
11070 Нови Београд
Добрињска 11
11000 Београд
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs