Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

31.12.10

Активности УКДС у 2010. години

У текућој години Удружење корпоративних директора Србије је активно учествовало у припреми и реализацији програма обуке који се састојао из општег дела и специфицних дисциплина корпоративног управљања.

У сарадњи са Савезом економиста Србије, Удружење је активно учествовало у припреми и реализацији Копаоник бизнис форума 2010. Скуп се одржао од 9-11. марта 2010. године у конгресном центру „Сунчани врхови“ на Копаонику, на тему: Србија после кризе: како се позиционирати у глобалној економији која излази из кризе? Први дан форума био је посвећен новој визији развоја из геоекономске перспективе, други интерном економском контексту и перспективама развоја, док се трећег дана говорило о позиционој мапи Србије и изводљивим стратегијама развоја.

Прочитајте целу вест
15.12.10

Галерија - Годишњи коктел

Слике са годишњег коктела Удружења корпоративних директора Србије.

Погледајте галерију слика
15.12.10

Галерија - Додела Повеље за изузетност

На свечаности коју су организовали Савез економиста Србије и Удружење корпоративних директора Србије после Скупштине у присуствову бројних чланова и кандидата Удружења, чланова председништва Савеза економиста Србије и угледних гостију, уприличена је свечана додела Повеље за изузетност Савеза економиста Србије. Проф. Јуриј Бајец, председник Комисије за верификацију достигнућа економске науке и струке и проф. Драган Ђуричин, председник Савеза економиста Србије, на основу једногласне одлуке чланова Комисије, доделили су свечане повеље двојици великана српске економске и привредне сцене.  Николи Павичичу, дугогодишњем генералном директору и председнику Управног одбора компаније „Синтелон“ у Бачкој Паланци додељена је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента, а проф. Љубомиру Маџару, Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике.

Погледајте галерију слика
15.12.10

Галерија - Годишња Скупштина

Након семинара "Интернет – друштвене мреже, нови тренд глобалне комуникације" одржана је редовна годишња Скупштина на којој су представљени планови за следећу годину.

Погледајте галерију слика
15.12.10

Галерија - Семинар: Интернет – друштвене мреже, нови тренд глобалне комуникације

Последње предавање у текућој години одржано је 15. децембра 2010. у сарадњи са маркетиншком агенцијом Инсомниа из Будимпеште на тему: Интернет – друштвене мреже, нови тренд глобалне комуникације. Циљ семинара је био да се представи јасна слика како социјалне мреже и медији утичу на комуникацију компаније кроз теме као што су: “Феномен Appstores-a - могућности фрагментације мобилних платформи” и “ Игра по новим правилима: како се мења начин комуникације уз Case study: fan-ovi, like-eri, follower-i”. Присутнима су се обратили: Luis Baptista Coelho, Gergely Erdos, Zsolt Gall, Марко Ковачевић, Viktor Polgar i Szabolcs Sandor.

Погледајте галерију слика
15.06.10

Галерија - Семинар: Предузетништво и интеграција Србије у ЕУ

Удружење коропративних директора Србије је 15. јуна 2010. одржало семинар на тему: Предузетништво и интеграција Србије у ЕУ. Захваљујући сарадњи са водећом међународном организацијом која се бави образовањем и културним везама British Council  обезбеђен је долазак Tommy Hutchinsona, оснивача  и директора компаније I-genius који је одржао предавање на тему „Друштвено одговорно предузетништво на путу интеграције у ЕУ“. После предавања, присутнима се обратио амбасадор Vincent Degert, шеф делегације Европске комисије у Србији са излагањем на тему: “Улога бизнис лидера у процесу интеграције у ЕУ”.

Погледајте галерију слика
26.05.10

Галерија - Семинар: Пројектовање cash flow-a у условима финансијске кризе

У оквиру програма „директор директорима“ 26. маја 2010. године, Удружење корпоративних директора Србије организовало је стручни семинар на тему: Пројектовање cash flow-a у условима финансијске кризе. Семинар је био посвећен финансијској кризи и главним финансијским последицама на нивоу предузећа и банака, оптимизацији cash-flow-a у условима финансијске кризе и краткорочним cash flow пројекцијама.

Након уводног излагања проф. Драгана Ђуричина, презентацију је одржао Срђан Николић, финансијски експерт са преко 12 година искуства у међународним банкарству, корпоративним финансијама, мерџерима и аквизицијама, тржисту капитала, и преговорима. Последње четири године своје каријере провео је у ауто индустији у Америци где је радио треасурy и обезбеђивање капитала за Ford i Chrysler Financial.  Предавање је изазвало изузетно интересовање присутних исказано кроз питања и плодну дискусију.

Погледајте галерију слика

Информације

Удружење корпоративних директора Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: ukds@eunet.rs