Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

31.12.11

Активности УКДС у 2011. години

У 2011. години Удружење корпоративних директора Србије наставља са организовањем обуке за кандидате и чланове која се састоји из општег дела и специфичних дисциплина корпоративног управљања. У сарадњи са Савезом економиста Србије, Удружење је активно учествовало у припреми и реализацији Копаоник бизнис форума 2011 као и Менаџмент форума југоисточне Европе Опатија 2011.

Копаоник бизнис форум 2011 одржан је од 1. до 3. марта на тему “Одрживе реформе за одрживи развој“. Први дан форума посвећен је новој визији развоја, други новом привредном моделу, док је трећи дан било речи о стратегијским иницијативама, инвестирању у приоритетне секторе и избору одговарајућих модела финансирања.

Прочитајте целу вест
07.12.11

Галерија - Годишњи коктел

Слике са годишњег коктела Удружења корпоративних директора Србије.

Погледајте галерију слика
07.12.11

Галерија - Додела диплома

На традиционалном годишњем коктелу уприличена је додела диплома члановима и кандидатима који су испунили услове предвиђене Правилником. Као и претходне године, у присуству бројних чланова и кандидата Удружења, чланова председништва Савеза економиста Србије и угледних гостију, одржана је и свечана додела Повеље за изузетност коју додељује Савез економиста Србије двојици великана српске економске и привредне сцене - Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента уручена је Драгољубу Вукадиновићу, председнику Металца, док је Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике уручена проф. Љубиши Адамовићу.

Погледајте галерију слика
07.12.11

Галерија - Изборна Скупштина

7.12. одржана је и Изборна скупштина, на којој су поред усвајања редовних извештаја и програма изабрани нови органи Удружења.

Погледајте галерију слика
07.12.11

Галерија - Семинар: Монетарна политика за 2012 и могућности прилагођавања финансијском и реалном сектору

На крају године, 7. децембра одржан је семинар на тему „Монетарна политика за 2012 и могућности прилагођавања финансијском и реалном сектору“. Након уводног излагања проф. Дејана Шошкића, гувернера НБС-а, вођена је панел дискусија на којој су учествовали релевантни представници реалног и финансијског сектора.

Погледајте галерију слика
23.11.11

Галерија - Семинар: Нови закон о привредним друштвима: правни и економски аспекти примене

Семинар на тему „Нови закон о привредним друштвима: правни и економски аспекти примене“ одржан је 23. новембра. О концепту новог закона, разликама у односу на претходни и специфичностима новог приступа говорио је Лука Андрић, руководилац радне групе за израду Закона о привредним друштвима, Ненад Поповић, партнер у Адвокатској канцеларији ЈПМ представио је правну перспективу његове примене, док је проф. Драган Ђуричин, председник Савеза економиста Србије говорио о специфичностима пословног и правног управљања у новом законском оквиру.

Погледајте галерију слика
25.10.11

Галерија - Семинар: Могућности финансирања инвестиција из међународних извора

Курс на тему „Могућности финансирања инвестиција из међународних извора“ одржан је 25. октобра, а на семинару су говорили Bogdan Lissovolik, стални представник ММФ-а у Србији и Hildegard Gacek, директорка Европске банке за обнову и развој у Србији. Уводничар и модератор био је проф. Горан Питић, председник Одбора директора банке Societe Generale Serbia.

Погледајте галерију слика
11.05.11

Галерија - Семинар: Приоритети у домену корпоративних финансија у периоду након кризе

У оквиру програма „директор директорима“ 11. маја у сарадњи са Citi групом одржано предавање на тему: „Приоритети у домену корпоративних финансија у периоду након кризе“. Предавачи на курсу су били Chavdar Rissin, Central Europe Trade Cluster Head, Citibank Europe Plc и Paolo Galli, Director, CEEMEA Strategic Coverage and EMEA M&A Team, Citigroup. Уводно излагање одржао је Владимир Чупић, председник Извршног одбора Hypo Alpe Adria банке.

Погледајте галерију слика
12.04.11

Галерија - Семинар: Смер економског кретања у Европи након кризе

Поред општег дела из економије, Удружење се активно бавило обуком из специфичних дисциплина корпоративног управљања. Убрзо након завршеног Копаоник бизнис форума, 12. априла организован је семинар на тему:“Смер економског кретања у Европи након кризе”. Презентацију је одржао проф. Simon Commander, партнер у компанији Altura Advisers и виши саветник у Европској банци за обнову и развој где је имао велико искуство у земљама централне и источне Европе као и земљама бившег СССР-а. Уводно излагање одржала је проф. Ана Трбовић, директорка ФЕФА Центра за европске интеграције и јавну управу на тему „Процес приступања Србије Европској унији“.

Погледајте галерију слика

Информације

Удружење корпоративних директора Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: ukds@eunet.rs