Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

22.12.13

Додела повеље за изузетност

У среду 18. децембра, на свечаном коктелу коме су присуствовали чланови Савеза економиста Србије, чланови и кандидати Удружења корпоративних директора Србије, угледни гости и представници медија уприличена је свечана додела Повеље за изузетност, коју додељује Савез економиста Србије. Ове године, Повеља за изузетан допринос у области економске теорије и политике уручена је професору Павлу Петровићу, док је Повеља за изузетан допринос у области пословне економије и менаџмента додељена професору Момчилу Милисављевићу.

Погледајте галерију слика
22.12.13

Редовна годишња скупштина Удружења корпоративних директора Србије

У среду,18. децембра 2013. године одржана је редовна годишња Скупштина Удружења корпоративних директора Србије (УКДС). Специјални гост Скупштине био je Саша Радуловић, министар привреде.

Поред едукације чланова кроз семинаре из опште економије и специфичних дисциплина корпоративног управљања, УКДС ће интензивно радити на кадровској политици - пријему нових чланова и кандидата, унапређењу међусобне комуникације, размени мишљења са представницима Владе, сарадњи са компанијама из окружења и другим асоцијацијама. За новог члана Извршног одбора изабран је Борислав Миљановић, оснивач и директор групације Represent System.

Након Скупштине, уприличена је и додела диплома акредитованог директора члановима и кандидатима који су испунили услове предвиђене Правилником.

Погледајте списак добитника дипломе за мандат 2014-2016

Погледајте годишњи извештај о раду УКДС

Погледајте галерију слика
02.11.13

Радионица “Трансферне цене - нови изазови за руководство”

Удружење корпоративних директора Србије и LeitnerLeitner организовали су радионицу “Трансферне цене - нови изазови за руководство”, која је одржана 19. новембра 2013. године. На радионици која се бавила практичним утицајем српског законодавства о трансферним ценама на бизис, презентације су одржали експерти за ову област др Clemens Nowotny, партнер и Ивана Благојевић,менаџер и порески консултант.

Прочитајте целу вест
02.11.13

Семинар на тему “Реформа система финансијског извештавања”

Удружење корпоративних директора Србије организује семинар из области корпоративног управљања на тему “Реформа система финансијског извештавања”, који ће се одржати у среду, 6.новембра 2013, у периоду од 17.00 до 19.30 часова у библиотеци "Никола Пашић", Добрињска 11.

Прочитајте целу вест
17.10.13

Управљање ризицима у одбору директора

Удружење корпоративних директора Србије је организовало семинар из области корпоративног управљања на тему “Управљање ризицима у одбору директора”. Предавање је одржано у среду, 23. октобра 2013, од 17.00 до 19.30 часова у библиотеци "Никола Пашић".

Присутнима су се обратили проф. Драган Ђуричин и др Драган Лончар, професори Економског факултета, након чега је одржана расправа.

Агенда и биографије предавача

Прочитајте целу вест
17.10.13

Стратегијa реиндустријализације Србије

Презентација радне верзије Стратегије реиндустријализације Србије, одржана је 9. октобра у Свечаној сали Академије, Кнез Михаилова 35 са почетком у 18ч. Презентација је била место сусрета преко 250 мисаоних људи из економске науке, пословних људи, политичара, представника државе, медија и других повезаних људи. Сврха презентације била је јачање узајамног поверења кроз разумевање и позитивну повратну реакцију. Наша је нада да на тај начин промовишемо умрежавање релевантних људи са позитивним утицајем на економску будућност коју желимо.

Прочитајте целу вест
09.10.13

Унапређење корпоративног управљања

8. октобар 2013. године, 9:00 сати, ПКС, Ресавска 15, сала 1, приземље

Привредна комора Србије и Удружење корпоративних директора, у сарадњи са Министарством привреде, организовали су скуп „Унапређење корпоративног управљања“ с циљем да се сагледа досадашња пракса корпоративног управљања, као и могућности и потреба израде одрживог програма унапређења корпоративног управљања у јавном сектору користећи искуства привредних друштава у приватном власништву. Корпоративно управљање омогућава привредним друштвима  да ефикасно и друштвено-одговорно воде пословање, обезбеде лакши приступ капиталу и обезбеде дугорочни и одрживи развој, водећи рачуна о интересима свих заинтересованих за њихово пословање.

У консултацијама је учествовао Саша Радуловић, министар привреде.

30.09.13

Нацрт стратегије реиндустријализације Србије

17.04.13

Увођење корпоративног управљања у јавна предузећа

У уторак, 16. априла 2013. године, одржана је панел-дискусија на тему “Увођење корпоративног управљања у јавна предузећа” у организацији Факултета за економију, финансије и администрацију – ФЕФА, Удружења корпоративних директора Србије ‐ УКДС и Националне алијансе за локални економски развој – НАЛЕД и, уз подршку задужбине Конрад Аденауер.

Прочитајте целу вест
19.03.13

Да ли сте размишљали о иновативнијим начинима за финансирање развоја Вашег предузећа?

22. априла 2013. године у СПК „Привредник“ Српска асоцијација приватног капитала, Мрежа пословних анђела Србије и Програм интегрисане подршке иновацијама, у сарадњи са Савезом економиста Србије, Удружењем корпоративних директора Србије и СПК „Привредник“ су одржали промоцију новог концепта „анђеоског“ инвестирања. Презентације су одржали експерти који са успехом воде мреже пословних анђела у Србији и иностранству или/и као инвеститори већ имају искуства као пословни анђели.

Агенда
Биографије предавача

Информације

Удружење корпоративних директора Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: ukds@eunet.rs