Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Đurić Draginja
Banca Intesa
Draginja Đurić se nalazi na čelu Banke od 2001. godine, prvo u svojstvu generalnog direktora, a od 2005. na funkciji predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa. Pod njenim vođstvom Banka je postala deo međunarodne grupacije, uspešno je reorganizovala svoje poslovanje i prilagodila ga politikama i standardima matične grupe, te uskladila sa međunarodnim principima bankarskog poslovanja. Istovremeno, Banka je proširila poslovanje i razvila nove oblasti u pravcu razvoja ka univerzalnoj bankarskoj instituciji, uspešno pripojila Panonsku banku i zauzela vodeću poziciju u domaćem bankarskom sektoru po svim najznačajnijim merilima uspešnosti. Osim tržišnim uspehom, dinamičan razvoj Banke u prethodnom periodu nagrađen je i nizom inostranih i domaćih priznanja, poput nagrade za banku godine u Srbiji koju joj je osam puta dodelio renomirani finansijski magazin The Banker, pet nagrada za najbolju banku u Srbiji koju joj je ukazao poznati svetski časopis u oblasti finansija i bankarstva Euromoney, kao i četiri nagrade za najbolju banku u Srbiji magazina Global Finance.

Pored obaveza u Banci, Draginja Đurić obavlja funkciju zamenika predsednika Nadzornog odbora Privredne banke Zagreb, a član je i Skupštine Privredne komore Srbije, predsedništva Saveza ekonomista Srbije, kao i predsednik Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije. Uz to, g-đa Đurić je član Saveta Fakulteta organizacionih nauka, član Udruženja korporativnih direktora, kao i predstavnik Banca Intesa u Američkoj privrednoj komori i Savetu stranih investitora.

Od strane renonimarnih inostranih finansijskih publikacija sedam puta proglašavana je bankarom godine u Srbiji, a tri godine zaredom ovu titulu je ponela i po izboru Ekonomist media grupe, što je inače najprestižnije domaće priznanje u oblasti bankarstva. U 2011. godini, odlikovana je Ordenom za zasluge Republike Italije zbog predanog zalaganja na promociji i unapređenju odnosa između Srbije i Italije, 2014. godine Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve uručio joj je Orden Svete Carice Milice - Prepodobne Evgenije za nesebično pomaganje manastiru Studenica, a imenovana je i za zaslužnog građanina grada Pančeva. Klub privrednih novinara Srbije proglasio je Draginju Đurić za „Bankara decenije“, dok su joj časopisi Ekonometar i Magazin Biznis u tri navrata dodelili nagradu „Planeta Biznis“ za uspešno upravljanje bankom koja je tokom 2011, 2013. i 2014. godine uložila najviše sredstava u programe korporativne društvene odgovornosti. Mokrogorska škola menadžmenta dodelila joj je priznanje „Laureat vrline“ za 2016. godinu za doprinos ženskom liderstvu u Srbiji i regionu, a Privredna komora Srbije i „Medija invent“ 2008. godine uručili su joj priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ kao bankaru godine. Po anketama i analizama domaćih medija u nekoliko navrata našla se u društvu najuspešnijih i najuticajnijih poslovnih ličnosti u Srbiji.

Bankarskoj karijeri Draginje Đurić, koja je započela 1996. godine, prethodio je trinaestogodišnji rad u Službi društvenog knjigovodstva Jugoslavije, gde je poslednje četiri obavljala funkciju generalnog direktora filijale Pančevo. Pre toga radila je u Hemijskoj industriji Pančevo. Draginja Đurić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala na Fakultetu organizacionih nauka. Udata je i majka dvoje dece.