Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Beogradska konferencija mladih ekonomista
Savez ekonomista Srbije (SES) je ponosan ko-organizator (od 2019.) Beogradske konferencije mladih ekonomista (BYEC). Ova godišnja konferencija je prepoznata u akademskim krugovima kao vodeća konferencija za mlade akademske ekonomiste u Evropi. Održava se od 2011., prvo u Narodnoj banci Srbije, a potom, od 2015., na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom godina na BYEC su izlagali svoje radove doktoranti sa vodećih doktorskih programa iz ekonomije I finansija u Evropi, SAD I Kanadi kao i istraživači iz mnogih centralnih banaka.
Pogledajte zvaničnu prezentaciju
Cilj konferencije je da pomogne mladim istraživačima da ispoliraju svoje radove pre nego što ih pošalju na uvid budućim poslodavcima sa vodećih univerziteta ili u prestižne međunarodne časopise radi publikacije. Takođe, konferencija pomaže stvaranju globalne istraživačke mreže vodećih mladih istraživača kao i njihovo povezivanje sa vrhunskim istraživačima iz ovih oblasti. Najzad, BYEC pruža i jedinstvenu priliku našim mladim istraživačima da osete šta znači vrhunski nivo istraživačkog rada, kao i da se povezuju sa vodećim mladim ekonomistima iz Evrope i sveta.

Konferencija je dizajnirana tako da bude mala (svake godine se primi najviše do 12 radova) i veoma selektivna. Ovaj pristup omogućava  da na efikasan način mala ali veoma pažljivo odabrana grupa doktoranata (kao i nedavno promovisanih doktora nauka) iz svih oblasti ekonomije i finansija predstavi svoje radove i dobije detaljnu, duboku kritičku analizu od strane svetski poznatih akademskih ekonomista na čelu sa profesorima Bojanom Jovanovićem (New York University) i Asafom Razinom (Cornell University i Tel Aviv University). Na kraju dvodnevne konferencije, dodeljuje se prestižna nagrada za najbolji rad.

BYEC je stavio Srbiju i ceo naš region na mapu najprestižnijih međunarodnih akademskih konferencija iz oblasti ekonomije. Iz toga  kao i mnogo drugih razloga, SES smatra da je važno da se podrži  njen rast i dalji razvoj. Upravo to i planiramo da učinimo u narednim godinama.
Beogradska konferencija mladih ekonomista
24.06.2019.
Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu u saradnji sa UniCredit fondacijom i UniCredit Bank, Savezom ekonomista Srbije i Naučnim društvom ekonomista Srbije, organizovao je dvodnevnu međunarodnu konferenciju mladih ekonomista 23. i 24. juna. Konferencija je osnovana 2011. godine sa ciljem da podrži mlade istraživače iz celog sveta u njihovom daljem akademskom razvoju.

Ove godine, takmičenje doktoranata i nedavnih diplomaca iz vodećih međunarodnih škola bilo je jače nego ikada. Na konferenciji je predstavljeno 11 radova. Ove godine, dva rada su podelila nagradu za „Najbolji rad UniCredit fondacije“: Atabek Atayev, doktorant na Univerzitetu u Beču, Austrija sa radom pod naslovom „Search in Markets with Uncertain Product Availability“ i Jiri Knesl, doktorant sa Univerziteta Britanske Kolumbije, Kanada pod nazivom„Automation and the Displacement of Labor by Capital: Asset Pricing Theory and Empirical Evidence“.

Više informacija na: http://www.ekof.bg.ac.rs/belgrade-young-economists-conference-2/
Detaljnije