Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Niško savetovanje ekonomista
Društvo ekonomista Niša je strukovno, dobrovoljno i nevladino neprofitno udruženje ekonomista, osnovano davne 1954. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređivanja ekonomske nauke, struke i prakse.
 
Društvo ekonomista Niša čine svi njegovi članovi, učlanjeni individualno ili kolektivno. Društvo ekonomista Niša je član  Saveza ekonomista Srbije (SES), u okviru koga ostvaruje zajedničke interese i programe.
Pogledajte zvaničnu prezentaciju
Osnovni ciljevi Društva ekonomista Niša su:
 1. Razvoj i popularizacija ekonomske nauke i struke;
 2. Aktivnosti na unapređenju kvaliteta korporativnog i javnog upravljanja;
 3. Aktivnosti na unapređenju privrednog sistema, regulative i ekonomske politike;
 4. Aktivnosti na poboljšavanju konkurentnosti;
 5. Afirmacija etičkog ponašanja u ekonomskom odlučivanju.
 
Radi ostvarivanja svojih ciljeva, Društvo ekonomista razvija sledeće aktivnosti:  
 • organizacija naučnih skupova, savetovanja, seminara, okruglih stolova itematskih skupova;
 • izdavačka aktivnost;
 • prenos znanja kroz obuku i trening;
 • saradnja sa visokoškolskim institucijama;
 • saradnja sa srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.
 
Osnovni ciljevi Društva ekonomista ostvaruju se:
 • učestvovanjem Društva ekonomista u radu Saveza ekonomista Srbije
 • saradnjom sa srodnim organizacijama u zemlji i u inostranstvu
 • organizovanjem naučno-stručnih skupova, savetovanja, tribina, okruglih stolova, i sl. u oblasti unapređivanja ekonomske nauke, struke i prakse
 • saradnjom sa naučnim i visokoškolskim institucijama, regulatornim telima, državnim organima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu
ZAVRŠENO NIŠKO SAVETOVANJE
26.03.2022.
U organizaciji Društva ekonomista Niša održano je  tradicionalno  Niško savetovanje, od ove godine pod nazivom BIZNIS FORUM sa temom „EKONOMIJA ZASNOVANA NA ZNANJU“. Skup je održan 25. marta 2022. godine u Naučno tehnološkom parku u Nišu u okviru Foruma naprednih tehnologija 2022. Na otvaranju biznis foruma su govorili prof. dr Boban Stojanović, predsednik Društva ekonomista Niša, Boban Matić, Nacionalna služba za zapošljavanje, direktor filijale Niš, dr Milan Ranđelović, direktor Naučno tehnološkog parka Niš i Dragijana Radonjić Petrović koja je pozdravila prisutne u ime Saveza ekonomista Srbije i održala uvodno izlaganje.

Skup je privukao ogromnu pažnju naučne i stručne javnosti, kao i medija. O tome govori i broj prisutnih u konferencijskoj sali Naučno tehnološkog parka Niš, kao i broj onih koji su skup uživo pratili preko You Tube kanala. Prema utiscima učesnika ovog događaja, skup je bio dobro organizovan, a rad na njemu izuzetno uspešan. Društvo ekonomista se zahvaljuje Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u projekte Grada Niša na ogromnoj pomoći u organizaciji skupa, kao i svim partnerima Foruma naprednih tehnologija.
Detaljnije
Povezane vesti