Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona
Tradicionalno, Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona.

Poslednje dve godine Savez ekonomista Srbije je bio institucionalni partner samita, a od 2019. preuzima organizaciju skupa koji je prethodno uspešno organizovao nedeljnik NIN.
 
Samit se održava sredinom juna u hotelu „Splendid“ u Bečićima, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija, Centralne banke i Poreske uprave Crne Gore. Samitu prisustvuje preko 200 učesnika – predstavnika ministarstava finansija, centralnih banaka i poreskih uprava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Makedonije, bankara, privrednika i drugih finansijskih stručnjaka iz regiona.

Zahvaljujući snažnoj podršci naših domaćina, očekujemo da se ova saradnja proširi i na druge oblasti od zajedničkog interesa. Pored toga, nadamo se da će ubuduće organizacija ovog događaja u velikoj meri pomoći da se otvore nove perspektive razvoja čitavog regiona u stabilnijim uslovima.
Otvorene prijave za Samit 2022
17.06.2022.
Deveti po redu Samit ministara finansija, guvernera i poreskih uprava regiona održava se od 29. septembra do 01. oktobra 2022. u hotelu Splendid u Bečićima. Tema ovogodišnjeg Samita je „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika“. Tradicionalno, Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona.

Kao i prethodnih osam godina, Samit će biti organizovan uz saglasnost i podršku gospodina Radoja Žugića ispred Centralne banke Crne Gore i crnogorskog ministra finansija gospodina Aleksandra Damjanovića.

Više informacija o Samitu, panel sesijama, uslovima učešća, kao i načinu prijave možete pronaći na web stranici Samita
https://www.ses.org.rs/konferencije/samit-ministara-finansija-guvernera-i-direktora-poreskih-uprava-regiona-2022
Detaljnije
Povezane vesti