Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Etički principi časopisa
Časopis Economics of Enterprise i njegova Redakcija pridržavaju se najviših standarda etike objavljivanja, u skladu sa COPE kodeksom (COPE code of conduct and best practice guidelines for journal editors) i međunarodnim pravilima i praksom. Od autora, urednika i recenzenata se očekuje da se pridržavaju principa integriteta, transparentnosti i profesionalnosti tokom procesa objavljivanja.
 
Autorstvo i originalnost: Uredništvo snažno savetuje autore da striktno poštuju procedure i smernice COPE o dobroj izdavačkoj praksi (guidelines of COPE on good publishing practice). Autori odgovaraju za originalnost svojih tekstova i moraju ispravno naznačiti sve korišćene izvore. Kao autore treba navesti sve pojedince koji su dali značajan intelektualni doprinos delu. Plagiranje, falsifikovanje ili manipulacija podacima u bilo kom obliku je strogo zabranjeno.
 
Dvostruka recenzija: Svi rukopisi prolaze rigoroznu recenziju od strane stručnjaka u oblasti kako bi se osigurali akademski kriterijumi i kvalitet. Recenzenti se biraju na osnovu njihove ekspertize i od njih se očekuje da daju nepristrasne, konstruktivne povratne informacije na vreme u skladu sa COPE etičkim smernicama za recenzente (the COPE Ethical Guidelines for Peer Reviewers).
 
Budući posvećeno visokim etičkim standardima, Uredništvo časopisa Economics of Enterprise će istražiti sve navode o kršenju etike objavljivanja. Odgovarajuće radnje, kao što su odbijanje, povlačenje iz procedure ili povlačenje objavljenih radova, biće preduzete u slučajevima sumnje na kršenje prethodnih pravila, u skladu sa COPE smernicama za povlačenje (COPE’s Retraction guidelines).