Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Kopaonik biznis forum
Kopaonik biznis forum se održava prve nedelje marta u Kongresnom centru Kopaonik, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije. Od 2009. godine  pokrovitelj foruma je Predsednik Vlade Republike Srbije.

Već više od 25 godina, Forum okuplja renomirane stručnjake i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene.
Pogledajte zvaničnu prezentaciju
Kao organizator Kopaonik biznis foruma, Savez ekonomista Srbije nastoji da održi i neguje  saradnju između relevantnih učesnika i na taj način ponudi  interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, sagledavajući pri tome ključne reformske izazove iz različitih uglova: političkog i privrednog, mikro i makro ekonomskog, iz ugla realnog i finansijskog sektora, domaćih i stranih investitora, privatnih i javnih preduzeća, teorije i prakse. Forum teži da bude istinski praznik za ekonomiste, sajam ideja,  kao i svojevrsni godišnji reality check za kreatore ekonomskih politika, mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja.

Zahvaljujući svojoj tradiciji i dokazanom kvalitetu, Kopaonik biznis forum se pozicionirao kao najznačajniji događaj ove vrste u Srbiji i regionu. Sa aspekta svog značaja i uticaja, Kopaonik biznis forum je prepoznat kao „srpski Davos“ i doprinosi pozitivnom brendiranju Srbije u svetu. Svake godine Forum privlači značajnu pažnju medija.

Najvažniji zaključci i preporuke Kopaonik biznis foruma sumiraju se u dokumentu „Kopaonik konsenzus“. Ovaj dokument, prvenstveno namenjen Vladi Republike Srbije, Narodnoj banci Srbije i relevantnim institucijama, predstavlja doprinos organizatora kreiranju izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Jačanjem regionalne dimenzije poslednjih godina, Forum privlači sve veći broj učesnika iz susednih zemalja i Zapadnog Balkana. Regionalna saradnja predstavlja neophodan preduslov za budućnost regiona u celini, kao i za svaku zemlju pojedinačno, pre svega kada je u pitanju njihova evropska perspektiva. Bliža saradnja, partnerstvo i kontakti sa naprednijim, iskusnijim članicama EU pružile bi ovim zemljama mogućnosti za direktno učenje, usvajanje najboljih praksi i njihovo prevođenje u kontekst zapadnog Balkana, što bi u konačnom poboljšalo rešavanje tekućih pitanja i izazova u regionu.
Završen 28. Kopaonik biznis forum
27.05.2021.
Obraćanjem predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i zaključnim razmatranjima Aleksandra Vlahovića, predsednika Saveza ekonomista Srbije, završen je ovogodišnji Kopaonik biznis forum.

U proteklih dvadeset osam godina trudili smo se i uspeli da, uz pomoć učesnika i partnera, sponzora i prijatelja ovog prestižnog poslovnog događaja, održimo kontinuitet dijaloga renomiranih stručnjaka iz oblasti ekonomije i politike, i ove godine, u izmenjenim okolnostima, iznova opravdamo epitet nacionalnog brenda sa snažnom regionalnom prepoznatljivošću.

Uprkos činjenici da smo forum održali u promenjenom terminu, hibridnom formatu i simuliranom okruženju, uz ograničen broj fizički prisutnih posetilaca, ponosni smo na izuzetan interes poslovne i stručne javnosti i medija za ovaj važan događaj. Tokom četiri dana program je u direktnom prenosu posredstvom Youtube platforme pratilo približno 4000 gledalaca. Tokom ovogodišnjeg foruma održano je 22 panela, 5 plenarnih obraćanja i 2 specijalna događaja o ključnim ekonomskim, zdravstvenim i društvenim izazovima u periodu tokom i nakon pandemije korona virusa, na kojima je učestvovalo više od 130 renomiranih stručnjaka i eminentnih imena domaće i regionalne privredne i političke scene.

Kopaonik biznis forum je još jednom dokazao da je najvažnija regionalna konferencija, koja ne razmatra samo usko stručna ekonomska pitanja, već mnogo šire teme koje se tiču dugoročnog razvoja društva. Ove godine posebna pažnja je posvećena zdravstvenim temama, stanju u zdravstvu u Srbiji tokom pandemije, naučnom napretku u zdravstvu i njegovom doprinosu unapređenju kvaliteta personalizovane medicine u Srbiji. Najvažniji zaključci i preporuke četvorodnevnog konstruktivnog rada i diskusije biće sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“ i upućeni relevantnim institucijama i kompanijama. To će biti naš doprinos kreiranju izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Sve fotografije i video materijali, vesti i izvodi iz štampe postavljeni su na sajtu www.kopaonikbusinessforum.rs, a u pripremi je i kompletna analiza medijskog sadržaja.

Nadamo se da će sledeće godine Kopaonik biznis forum ponovo biti mesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga svih relevantnih učesnika u privrednom i političkom životu. Želja nam je da se okupimo u najvećem broju do sada, u tradicionalnom terminu (od 6. do 9. marta) u Kongresnom centru Hotela Grand na Kopaoniku.
Detaljnije
Povezane vesti