Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Kopaonik biznis forum
Kopaonik biznis forum se održava prve nedelje marta u Kongresnom centru Kopaonik, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije. Od 2009. godine  pokrovitelj foruma je Predsednik Vlade Republike Srbije.

Već više od 25 godina, Forum okuplja renomirane stručnjake i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene.
Pogledajte zvaničnu prezentaciju
Kao organizator Kopaonik biznis foruma, Savez ekonomista Srbije nastoji da održi i neguje  saradnju između relevantnih učesnika i na taj način ponudi  interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, sagledavajući pri tome ključne reformske izazove iz različitih uglova: političkog i privrednog, mikro i makro ekonomskog, iz ugla realnog i finansijskog sektora, domaćih i stranih investitora, privatnih i javnih preduzeća, teorije i prakse. Forum teži da bude istinski praznik za ekonomiste, sajam ideja,  kao i svojevrsni godišnji reality check za kreatore ekonomskih politika, mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja.

Zahvaljujući svojoj tradiciji i dokazanom kvalitetu, Kopaonik biznis forum se pozicionirao kao najznačajniji događaj ove vrste u Srbiji i regionu. Sa aspekta svog značaja i uticaja, Kopaonik biznis forum je prepoznat kao „srpski Davos“ i doprinosi pozitivnom brendiranju Srbije u svetu. Svake godine Forum privlači značajnu pažnju medija.

Najvažniji zaključci i preporuke Kopaonik biznis foruma sumiraju se u dokumentu „Kopaonik konsenzus“. Ovaj dokument, prvenstveno namenjen Vladi Republike Srbije, Narodnoj banci Srbije i relevantnim institucijama, predstavlja doprinos organizatora kreiranju izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Jačanjem regionalne dimenzije poslednjih godina, Forum privlači sve veći broj učesnika iz susednih zemalja i Zapadnog Balkana. Regionalna saradnja predstavlja neophodan preduslov za budućnost regiona u celini, kao i za svaku zemlju pojedinačno, pre svega kada je u pitanju njihova evropska perspektiva. Bliža saradnja, partnerstvo i kontakti sa naprednijim, iskusnijim članicama EU pružile bi ovim zemljama mogućnosti za direktno učenje, usvajanje najboljih praksi i njihovo prevođenje u kontekst zapadnog Balkana, što bi u konačnom poboljšalo rešavanje tekućih pitanja i izazova u regionu.
VAŽNO SAOPŠTENJE
12.04.2021.
Usled pandemije virusa Covid -19 Programski odbor Kopaonik biznis foruma, nakon niza konsultacija sa medicinskim delom kriznog štaba, doneo je odluku da se ovogodišnji 28. po redu skup održi u tzv. “hibridnoj” formi. Forum će biti održan u Hotelu Metropol od 24. do 27. maja, uz poštovanje svih epidemioloških pravila, što podrazumeva limitirani broj učesnika. Na samom dogadjaju će biti prisutni svi moderatori i panelisti, predstavnici medija kao i ograničeni broj posetilaca, predstavnika sponzora ovog dogadjaja. Svi drugi zainteresovani učesnici moći će besplatno da prate direktan prenos Foruma preko youtube platforme preuzete  sa sajta KBF-a (www.kopaonikbusinessforum.rs) ili putem aplikacije KBF koja se, takodje besplatno, može preuzeti za sve android i apple telefone i tablete. Detaljne informacije u vezi agende Foruma, panelista, plenarnih govornika i specijalnih gostiju, kao i sve druge relevantne informacije, nalaze se na sajtu Kopaonik biznis foruma. Do početka ovogodišnjeg Kopaonik Biznis Foruma organizatori, zajedno sa timom za medijsku podršku, nastojaće da u potpunosti pruže pravovremene informacije svim potencijalnim učesnicima ovog važnog skupa. Nadamo se da ćemo već sledeće 2022. godine u martu, biti u prilici da 29. KBF ponovo organizujemo u tradicionalnom formatu na Kopaoniku.

Programski odbor KBF 2021
Detaljnije
Povezane vesti