Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Čadež Marko
Privredna komora Srbije
Marko Čadež je predsednik Privredne komore Srbije (PKS), predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, član Borda direktora Evrokomora (EUROCHAMBRES) i predsedavajući Odbora za digitalizaciju Evrokomora.

Na funkciju predsednika PKS izabran je u decembru 2014, sa mesta potpredsednika zaduženog za modernizaciju komorskog sistema i direktora predstavništava Komore u Nemačkoj i Austriji. U junu 2017. godine, Skupština PKS mu je poverila novi petogodišnji mandat. Član je Ekonomskog saveta Razvojne agencije Srbije. Obavljao je  funkciju predsednika Upravnog odbora Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Stručnjak je za srpsko - nemačke odnose i komunikacije i jedan od osnivača i član UO Foruma Srbija-Nemačka.

Rođen je 1. juna 1977. godine u Beogradu. Školovao se u Nemačkoj, gde je u 2001. godini diplomirao na Akademiji za marketinške komunikacije u Frankfurtu.

Od 2003. do dolaska u Privrednu komoru Srbije, radio je u Ambasadi Nemačke u Beogradu – gotovo deceniju kao portparol Ambasade. Bio je i koordinator nemačke medijske kuće Deutsche Welle za Srbiju i Crnu Goru i koordinator programa i savetnik za politička pitanja i komunikacije pri Fondaciji Konrad Adenauer u Beogradu.

Govori nemački i engleski.