Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Josifidis Kosta
Ekonomski fakultet Novi Sad
Kosta Josifidis rođen je 1953. godine. Redovi profesor u penziji. Na Univerzitetu Novom Sadu predavao je makroekonomiju, evropske integracije, makroekonomiju EU, ekonomiju, i ekonomiju EU. U svojoj univerzitetskoj karijeri objavio je više udžbenika, monografija, kao i radova iz oblasti makroekonomske teorije i politike i međunarodnih finansija, metodologije ekonomije, političke ekonomije tranzicije, globalizacije, kao i evropske ekonomije.

Uz bogato međunarodno iskustvo i članstvo u strukovnim međunarodnim asocijacijama, Kosta Josifidis je obavljao i obavlja više značajnih funkcija. Član je Predsedništva i Izvršnog odbora Saveza ekonomista Srbije i predsednik Saveza ekonomista Vojvodine. Takođe, bio je član Saveta Narodne banke Srbije, Saveta guvernera Narodne banke Srbije (2006–2011). Bio je član Senata Univerziteta u Novom Sadu, predsednik Veća za društvene nauke Univerziteta u Novom Sadu, koordinator master programa Evropskih studija Univerziteta u Novom Sadu i predsednik programskog veća Centra za Evropske studije – CAESAR Univerziteta u Novom Sadu. Glavni je urednik časopisa Panoeconomicus u Novom Sadu i član redakcija međunarodnih časopisa: International Journal of Economics & Business Research, associate editor, International Journal of Economic Research, managing editor, Journal of Business Economics and Management, Technological and Economic Development of Economy.

U periodu 2002–2003. boravio je na Vašingtonskom državnom univerzitetu u Pulmanu kao dobitnik Fulbrajtove stipendije. Pored toga, imao je više stručnih boravaka u inostranstvu: u SAD (adjunct professor 1995, WSU Pullman, visiting scholar 2003. PSU Portland), V. Britaniji, Argentini, Brazilu, Kini, Francuskoj, Portugalu, Tajlandu i Grčkoj, gde je bio gostujući profesor (2000). Bio je predavač je po pozivu i član doktorskih i magistarskih komisija Univerziteta Sophia Antipolis u Nici u Francuskoj. Član je i više profesionalnih udruženja: American Economic Association, Association for Evolutionary Economics i Association for Comparative Economic Studies.

Objavio je dve knjige poezije: Utroba dna (1994) i Dno utrobe (2004)