Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Vlahović Aleksandar
Predsednik Saveza ekonomista Srbije
Aleksandar Vlahović je predsednik Saveza ekonomista Srbije. Za predsednika je izabran 2011. godine. Predsednik je i vlasnik investiciono- konsultantskog preduzeća AV Holding i revizorske kuće UHY Revizija. Član je Upravnog odbora Erste Bank u Srbiji, Vienna Economic Foruma u Beču, Junior Achievement Serbia, kao i Advisory Board-a Southeast Business Development Networka sa sedištem u Beču. Specijalni je savetnik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja u Srbiji, kao i predsednik Odbora za reviziju Wiener Städtische životnog osiguranja u Crnoj Gori.

Poslovnu karijeru je započeo 1987. godine u Ekonomskom institutu. Od 1994. godine radi za Deloitte Touche u Beogradu. Od 1998. do 2000. godine, g. Vlahović je bio senior partner u Deloitte Touche Central Europe, kao i Office Managing Partner DT za zemlje bivše Jugoslavije i Lead Valuation Partner za zemlje Balkana.

Od januara 2001. do marta 2004. godine bio je ministar za privredu i privatizaciju u prvoj demokratskoj Vladi dr Zorana Đinđića. Za vreme njegovog mandata pripremljeno je i usvojeno više važnih reformskih zakona, od kojih su ključni Zakon o privatizaciji, Zakon o registraciji privrednih subjekata i Zakon o privrednim društvima.

Od aprila 2004. do maja 2012. godine bio je poslanik u Skupštini Srbije na listi Demokratske stranke. Bio je član i predsednik Odbora za međunarodnu ekonomsku saradnju,  član Odbora za finansije i šef parlamentarne skupštine delegacije Srbije u Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju, kao i predsednik grupe prijateljstva sa Japanom.

Septembra 2004. godine osniva EKI Investment, investiciono-konsultantsko preduzeće. Nakon prodaje EKI Investmenta 2011. godine, karijeru nastavlja kao vlasnik i predsednik uprave Ekonomskog instituta do 2014. godine.

Od 2006. do 2010. godine g. Vlahović je bio predsednik Sportskog društva Crvena zvezda. Od 2006. do 2016. godine bio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu (1987. godine). Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac dva sina i deda troje unučadi.