Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Vlahović Aleksandar
Predsednik Saveza ekonomista Srbije
Aleksandar Vlahović je predsednik Saveza ekonomista Srbije. Za predsednika je izabran 2011. godine, a reizabran 2015. i 2019. godine. Predsednik je i vlasnik investiciono- konsultantske kuće AV Holding i revizorske kuće UHY Revizija. Član je Upravnog odbora Erste Bank u Srbiji, Vienna Economic Foruma, Junior Achievement Serbia, kao i Advisory Boarda Southeast Business Development Networka. Specijalni je savetnik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja u Srbiji, kao i član Odbora za reviziju Wiener Städtische životnog osiguranja u Crnoj Gori. Specijalizovan je za pružanje svih vrsta konsultantskih usluga u oblasti finansija, kao i pripajanja i akvizicija (M&A) u skladu sa prihvaćenim svetskim standardima.

Od 1998. do 2000. godine, g. Vlahović bio je senior partner u Deloitte Touche Central Europe. Tokom karijere u DT preuzima funkciju Office Managing Partner DT za zemlje bivše Jugoslavije, kao i Lead Valuation Partner za balkanske zemlje.

Od januara 2001. do marta 2004. godine bio je ministar za privredu i privatizaciju u prvoj demokratskoj Vladi dr Zorana Đinđića. Za vreme njegovog mandata pripremljeno je i usvojeno više važnih reformskih zakona, od kojih su ključni Zakon o privatizaciji, Zakon o registraciji privrednih subjekata i Zakon o privrednim društvima.

Od aprila 2004. do maja 2012. godine bio je poslanik u Skupštini Srbije na listi Demokratske stranke. Bio je član i predsednik Odbora za međunarodnu ekonomsku saradnju, član Odbora za privatizaciju, član Odbora za finansije, šef parlamentarne skupštine delegacije Srbije u Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju, kao i predsednik grupe prijateljstva sa Japanom.

Septembra 2004. godine osniva EKI Investment, investiciono-konsultantsko preduzeće. Nakon prodaje EKI Investmenta 2011. godine, karijeru nastavlja kao vlasnik i predsednik uprave Ekonomskog instituta do 2014. godine.

Od 2006. do 2010. godine g. Vlahović bio je predsednik Sportskog društva Crvena zvezda, takođe i član Upravnog odbora Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Od 2006. do 2016. godine bio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac dva sina i deda jednog unuka.