Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Bečki ekonomski forum - razgovori u Sofiji
21.05.2018.
Nazad
Konferencija Bečkog ekonomskog foruma – razgovori u Sofiji otvorena je 17. maja neformalnim skupom na kome su učestvovali visoki predstavnici ekonomskog i političkog života iz regiona. Na skupu je govorio predsednik SES-a Aleksandar Vlahović. Zvanični deo Foruma „Politika susreće ekonomiju“ održan je 18. maja, a o aktuelnim temama poput ekonomske saradnje između zemalja zapadnog Balkana kao važnog faktora EU integracija, digitalizacije i rominga razgovarali su ekonomski i diplomatski lideri iz Evrope i regiona, među kojima su bili premijeri Zapadnog Balkana i predstavnici najznačajnijih ekonomskih institucija.

Ovaj skup pratio je Samit EU i Zapadnog Balkana o evropskoj perspektivi, razvoju i saradnji koji je održan 17. maja u glavnom gradu Bugarske.

Bečki ekonomski forum je osnovan 2004. godine sa ciljem popularizacije i promocije investicionih mogućnosti i privredne saradnje između zemalja i teritorija koje se nalaze u regionu od Jadranskog do Crnog mora sa sedištem u Beču. Za 14 godina postojanja, Bečki ekonomski forum kontinuirano je jačao svoju ulogu kako u regionu jugoistočne Evrope, tako i u drugim zemljama EU i van EU. Potpisivanjem Memoranduma o dugoročnoj saradnji i članstvom u ovoj prestižnoj organizaciji SES aktivno učestvuje na konferencijama u zemljama regiona Zapadnog Balkana u cilju promocije regionalnog ekonomskog povezivanja i podsticaja regionalnog investiranja.