Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Bečki ekonomski razgovori u Beogradu
20.02.2017.
Nazad
SES i Bečki ekonomski forum (VEF) pod pokroviteljstvom predsednika Evropske komisije Jean-Claude Junckera-a organizuju Vienna Economic Talks – Belgrade Meeting 2017. Konferencija će se održati 21-22. maja 2017. u Privrednoj komori Srbije. Na skupu koji promoviše regionalnu saradnju i evropsku orjentaciju Srbije prisustvovalo očekuje se preko 200 učesnika iz 19 zemalja, visokih zvaničnika Vlade i vodećih predstavnika privrednog okruženja.

Osnovi cilj konferencije je da se istakne značaj regionalne privredne saradnje koja bi mogla da čitav region učvrsti na zajedničkom evropskom putu kao i da insistira na velikoj odgovornosti regionalnih lidera u tom kontekstu.  Glavne teme dvodnevne konferencije su:  odgovornost regionalnog povezivanja, potrebe za podsticanje regionalne saradnje na evropskom putu i regionalne mogućnosti investiranja.

Bečki ekonomski forum je osnovan 2004. godine sa ciljem popularizacije i promocije investicionih mogućnosti i privredne saradnje između zemalja i teritorija koje se nalaze u regionu od Jadranskog do Crnog mora sa sedištem u Beču. Ideju osnivanja Bečkog ekonomskog foruma podržale su najrespektabilnije kompanije i preduzetnici u Austriji. Od svog osnivanja Bečki ekonomski forum je organizovao veliki broj konferencija u Bukureštu, Beogradu, Ohridu, Istanbulu, Bečićima, Tirani i drugim gradovima pod pokroviteljstvom premijera zemalja domaćina. Predsednik ove ugledne organizacije je dr Erhard Busek, bivši austrijski vicekancelar i specijalni koordinaror Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.