Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Četvrta međunarodna konferencija o budućem obrazovanju
06.11.2019.
Nazad
Savez ekonomista Srbije u saradnji sa Svetskom akademijom umetnosti i nauke i Svetskim univerzitetskim konzorcijumom, Srpskom akademijom nauka i umetnosti, Univerzitetom u Beogradu i Srpskom podružnicom Rimskog kluba, organizuje Četvrtu međunarodnu konferenciju o budućem obrazovanju. Konferencija će se održati od 12. do 13. novembra 2019. u Beogradu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.
Konferenciju će otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije gđa Ana Brnabić, kao i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja g. Mladen Šarčević. Na konferenciji učestvuju: predsednik Svetske akademije umetnosti i nauke prof. Heitor Gurgulino de Souza (Hejtor Gurgulino de Suza), izvršni direktor g. Garry Jacobs (Geri Džejkobs), kao i predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti prof. Vladimir Kostić. Učešće je potvrdila  gđa Fadwa El Guindi (Fadva El Gindi), poznati antropolog i g. Chenyang Li (Čenjang Li), poznati filozof neokonfučijanac iz Singapura.


Tokom dva dana konferencije biće održano šest plenarnih sesija:
  • Strateški pregled izazova i mogućnosti novog obrazovanja
  • Digitalne mogućnosti na svim obrazovnim nivoima
  • Novo obrazovanje: od misaonog vođstva do efikasnog delovanja
  • Obrazovanje za punu zaposlenost
  • Obrazovanje usmereno na pojedinca
Šesta plenarna sesija obuhvatiće četiri izlaganja sa posebno odabranim temama od interesa za buduće obrazovanje. Svaka od plenarnih sesija biće praćena sa tri paralelna panela.
Prisustvo je potvrdilo preko 50 renomiranih govornika iz čitavog sveta, članova prestižnih obrazovnih i naučnih institucija, kao i Svetske akademije umetnosti i nauke i Rimskog kluba. Pored inostranih učesnika na konferenciji će aktivno učešće imati oko 40 članova Srpske akademije nauka i umetnosti, Univerziteta u Beogradu, Saveza ekonomista Srbije i Srpske podružnice Rimskog kluba.
PREUZMITE PROGRAM KONFERENCIJE