Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Guverner NBS i član predsedništva SES-a Jorgovanka Tabaković proglašena je za najboljeg svetskog i evropskog guvernera po izboru magazina „The Banker”
05.01.2020.
Nazad
Guverner Narodne banke Srbije i član predsedništva Saveza ekonomista Srbije Jorgovanka Tabaković dobitnik je  godišnjih priznanja za najboljeg guvernera na svetskom nivou i za najboljeg evropskog guvernera, koja dodeljuje mesečnik „The Banker”.

Magazin „The Banker”, koji je deo grupe „Financial Times” i od 1926. godine piše o dešavanjima u svetu finansija i bankarstva, svake godine u januaru dodelom nagrade Central Banker of the Year odaje priznanje čelnicima centralnih banaka koji su s najvećim uspehom doprineli podsticanju rasta i stabilizaciji ekonomija svojih zemalja. Priznanje se dodeljuje na osnovu odluke redakcije tog magazina i ankete sprovedene među bankarima i ekonomistima, i to na svetskom nivou, kao i za Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Aziju – Pacifik, Bliski istok i Afriku.

U obrazloženju za dodelu priznanja guverneru Jorgovanki Tabaković navedeno je da se ona nalazi na čelu Narodne banke Srbije od 2012. godine, i tokom tog perioda radila je na jačanju bankarskog sistema zemlje i sprovodila monetarnu politiku kojom je ublažena inflacija i podržana i domaća tražnja, i rast bankarskih kredita.

Više informacija na https://www.nbs.rs/internet/latinica/15/mediji/vesti/JT_20200103.html