Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
II sednica Predsedništva Saveza ekonomista Srbije
14.10.2019.
Nazad
II sednica Predsedništva Saveza ekonomista Srbije  održana je  u ponedeljak 14. oktobra 2019. godine sa početkom u 13h u biblioteci „Nikola Pašić“ u Beogradu. Na sednici su predstavljeni izveštaji o ranije održanim konferencijama: izveštaj o XVIII Naučnom skupu u Kragujevcu na temu: „Institucionalne promene kao determinanta privrednog razvoja  Republike Srbije“, koji je održan 12. aprila 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, izveštaj o Samitu guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona na temu „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni“, koji je održan 13-15. juna 2019. godine u Bečićima kao i izveštaj o Beogradskoj konferenciji mladih ekonomista, koja je održana 23-24.  juna 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U nastavku sednice predstavljen je program  rada u narednom periodu. Četvrta međunarodna konferencija o budućem obrazovanju održaće se 12-13. novembra 2019. godine u Beogradu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Prisustvo je potvrdilo preko 50 renomiranih govornika iz čitavog sveta, članova prestižnih obrazovnih i naučnih institucija, kao i Svetske akademije umetnosti i nauke i Rimskog kluba. Pored inostranih učesnika na konferenciji će aktivno učešće imati oko 40 članova Srpske akademije nauka i umetnosti, Univerziteta u Beogradu, Saveza ekonomista Srbije i Srpske podružnice Rimskog kluba.

Niško savetovanje ekonomista, u organizaciji Društva ekonomista Niša i Saveza ekonomista Srbije održaće se u okviru Foruma naprednih tehnologija 28. novembra 2019. godine u Oficirskom domu u Nišu  na temu „Ekonomija i napredne tehnologije“.

Savez ekonomista Srbije intenzivno radi na pripremama Kopaonik biznis foruma, koji će se održati 01-04. marta 2020. godine na Kopaoniku na temu „Industrija 4.0 i povezane teme“. Očekuje se dolazak više od 1500 učesnika, oko 150 uvodničara i panelista. Tokom foruma planirano je trideset panel diskusija, sedam specijalnih događaja, dva plenarna zasedanja i dva specijalna obraćanja posvećenih aktuelnim ekonomskim, političkim i društvenim temama u Srbiji i regionu. Takođe, prvi put će biti organizovani hard talk intervjui sa istaknutim ličnostima kao i obraćanje tri specijalna gosta iz inostranstva. Program foruma biće objavljen u drugoj polovini decembra.