Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
II sednica Predsedništva Saveza ekonomista Srbije
24.11.2023.
Nazad
II sednica Predsedništva Saveza ekonomista Srbije održana je u četvrtak 23. novembra 2023. godine sa početkom u 13h u biblioteci „Nikola Pašić“ u Beogradu. Na sednici su predstavljena dva izveštaja o ranije održanim konferencijama: izveštaj o jubilarnom Samitu guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona na temu: „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u neizvesnim vremenima produžene geopolitičke i ekonomske krize“, koji se održan 28-30. maja 2023. godine u Bečićima i izveštaj o jubilarnom XX Bečkog ekonomskog foruma (VEF) na temu: „Nastavak izgradnje mostova ekonomske saradnje u neizvesnim vremenima“, koji je održan 13. novembra 2023. godine u Beču.

U nastavku sednice donesena je odluka o dodeli Povelje za izuzetan doprinos u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta. Članovi Predsedništva su jednoglasno usvojili predlog da ove godine Povelja bude dodeljena g. Miroslavu Miškoviću, osnivaču i predsedniku kompanije Delta Holding. Svečana dodela nagrade, koja se organizuje u okviru tradicionalnog godišnjeg koktela SES-a, zakazana je za 14. decembar 2023. godine. Takođe, jednoglasno je usvojena i odluka o podnošenju pisma zainteresovanosti za organizaciju 2026 World Congress of IEA (Međunarodno ekonomsko udruženje). SES je punopravni član IEA, kao jedini predstavnik Srbije u ovoj prestižnoj organizaciji. Cilj ove organizacije, koja okuplja najistaknutije nacionalne ekonomske udruženja, jeste da promoviše značaj ekonomske nauke za razvoj globalnog društva, da se bavi aktuelnim pitanjima globalne ekonomije, kao i da podstakne konstruktivnu saradnju među ekonomistima iz celog svet kroz organizaciju konferencija, zajedničkih istraživačkih programa i kroz izdavanje međunarodnih publikacija.

Savez ekonomista Srbije intenzivno radi na pripremama Kopaonik biznis foruma, koji će se održati 03-06. marta 2024. godine na Kopaoniku na temu: „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“. Očekuje se dolazak više od 1500 učesnika, oko 150 uvodničara i panelista. Tokom foruma planirano je trideset pet panel diskusije, tri specijalna događaja i dva plenarna obraćanja. Takođe, biće organizovan hard talk intervju sa istaknutom ličnosti kao i obraćanje tri specijalna gosta iz inostranstva. Program foruma biće objavljen u drugoj polovini decembra.