Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
In Memoriam - Prof. dr Nikola Stevanović
04.10.2021.
Nazad
U 84. godini života preminuo je Nikola Stevanović, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član počasnog predsedništva Saveza ekonomista Srbije, zamenik urednika časopisa Ekonomika preduzeća, član Upravnog odbora Fondacije Saveza ekonomista Srbije za podršku studentima ekonomije i nosilac povelje za izuzetnost u oblasti ekonomske teorije i politike Saveza ekonomista Srbije.

Na Ekonomskom fakuktetu je predavao na predmetima Upravljačko računovodstvo i Sistemi obračuna troškova. Takođe je bio angažovan na poslediplomskim studijama na kojima je predavao na nekoliko predmeta iz oblasti kojima se bavio.  

Objavio je više knjiga, među kojima su najvažnije: Održanje realne supstance preduzeća u inflatornoj ekonomiji, Upravljačko računovodstvo i Sistemi obračuna troškova. Autor je preko stotinu referata za simpozijume, članaka u naučnim i stručnim časopisima, osvrta i sl. Koautor je u više knjiga iz računovodstva i poslovnih finansija. Rukovodio je izradom ili učestvovao u izradi niza zakonskih i podzakonskih projekata iz oblasti računovodstva i revizije.

Bio je nosilac značajnih aktivnosti u Savezu računovođa i revizora Srbije i Nacionalnoj komisiji za računovodstvo Srbije.