Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
In Memoriam – Prof. dr Danijel Cvjetićanin
05.02.2019.
Nazad
Posle duge i teške bolesti,  u nedelju 03. februara preminuo  Danijel Cvjetićanin, dugogodišnji profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Komemoracija povodom smrti profesora Cvjetićanina održana je u Savezu ekonomista Srbije. U prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i poštovalaca, o profesoru Cvjetićaninu su govorili Aleksandar Vlahović, Jurij Bajec i Miodrag Zec.

Istaknuto je da je, pored univerzitetske karijere, profesor Cvjetićanin bio angažovan i kao ekonomski savetnik Vlade Srbije i predsednika SR Jugoslavije. Kao saradnik Instituta za ekonomiku industrije i Ekonomskog instituta, profesor Cvjetićanin je učestvovao u izradi brojnih projekata koji su se bavili pitanjima regionalnog ekonomskog razvoja, koncipiranja ekonomske politike, kao i restrukturiranja velikih preduzeća. Bio je deo tima koji je pripremio Stabilizacioni program guvernera Avramovića 1994. godine. Od 1990. bio je član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije. Profesor Cvjetićanin je učestvovao  na brojnim domaćim i međunarodnim naučnim skupovima. Objavio je veliki broj radova iz oblasti operacionih istraživanja, upravljačkih modela i metoda, kvantitativne finansijske analize. Profesor Cvjetićanin je bio urednik časopisa Ekonomska misao.