Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Izveštaj sa Konferencije Društva ekonomista Kragujevca
03.02.2017.
Nazad
U organizaciji Društva ekonomista Kragujevca, 03 februara 2017. godine, u hotelu Ženeva Lux u Kragujevcu, održana je prva Konferencija pod nazivom „Kako podstaći preduzetništvo u Srbiji“. Konferencija je okupila preko 200 učesnika iz realnog i finansijskog sektora ekonomije, kao i najznačajnije predstavnike privrednog okruženja kako regiona, tako i nacionalnih i međunarodnih institucija. Svoje učešće na konferenciji uzeli su ambasador Nemačke u Republici Srbiji Aksel Ditman, predsednik privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednik Fiskalnog saveta Srbije prof. dr Pavle Petrović, potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić, šef skupštinskog odbora za finansije Aleksandra Tomić, stručni saradnik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za mala preduzeća Goran Radojević, v.d. direktora Privredne komore Srbije – RPK Kragujevac Predrag Lučić, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu Gorica Bačanin, direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenad Popović, predstavnik Biznis inovacionog centr Kragujevac Ivan Marković, predstavnici lokalne samouprave grada Kragujevca, brojni privrednici i zaposleni u bankarskom sektoru, kao i eminenti profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Konferenciju je otvorio i njenim radom moderirao prof. dr Petar Veselinović, predsednik Društva ekonomista Kragujevca i član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije.

Cilj konferencije bilo je ukazivanje na aktuelno stanje, trendove i praktičnie probleme razvoja sektora MSPP u Srbiji kao glavnog nosioca ekonomskog razvoj, kao i predstavljanje Društva Ekonomista Kragujevca i svih njenih članova kroz prizmu aktivne podrške razvoju ovog sektora. Takođe, konferencija je poslužila i kao platforma poslovnog umrežavanja u smislu ostvarivanja novih i učvršćivanja postojećih kontakata između predstavnika realnog i finansijskog sektora.

Na Konferenciji su doneti odredjeni zaključci koji nedvosmisleno ukazuju da razvoj privatnog preduzetništva treba da predstavlja ključnu polugu razvoja privrede Srbije.

Više informacija na: http://www.dek.rs/izvestaj-sa-konferencije-drustva-ekonomista-kragujevca/