Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
JUBILARNI 30. KOPAONIK BIZNIS FORUM OD 5. DO 8. MARTA
20.12.2022.
Nazad
Jubilarni, 30. Kopaonik biznis forum održaće se od 5. do 8. marta 2023. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Centralna tema biće - Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan, a tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji.
 
Predstojeći Forum uključiće i gotovo 200 govornika iz akademske zajednice, uglavnom iz ekonomije, poslovnog menadžmenta i informaciono-komunikacionih tehnologija, politike, finansija i biznisa. Vodeće tematske studije međunarodnih finansijskih institucija biće ponovo predstavljene Forumu zajedno sa novim akademskim i političkim radovima vodećih istraživača i naučnika u aktuelnim oblastima.
 
Specijalni gost na forumu biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja koji poseduje izuzetno iskustvo u radu sa Vladama na makroekonomskim neravnotežama, rastu, siromaštvu, institucijama, sukobima i klimatskim promenama.
 
Kopaonik biznis forum započeće tzv.nultim danom, 5.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2023. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija.
 
Prvog dana, 6. marta, Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija koji će se baviti glavnim kretanjima makroekonomske - monetarne i fiskalne politike u Srbiji, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta. Ovog dana pričaće se i o budućnosti EU i Zapadnog Balkana sa vodećim diplomatama i geopolitičarima, a pokretaće se teme poput finansija za cirkularnu ekonomiju, napredne digitalne saradnje, ekonomske agende za otvoreni Balkan, bezgotovinske ekonomije, spremnosti kompanija za generaciju „Z“, otpornost srpske privrede po viđenju investitora, kao i o automobilskoj i industriji osiguranja. Na kraju prvog dana predviđena je svečana akademija povodom 30 godina postojanja KBF-a, u okviru koje će biti održan koncert klasične muzike. Koncert će biti priređen u saradnji sa Opera & Theatre Madlenianum.
 
Drugi dan, 7.mart, rezervisan je za energetsku bezbednost, agendu povezivanja i digitalnu agendu koja je usmerena ka bezbednoj digitalnoj budućnosti kreditnih institucija i digitalizaciji javnih usluga, a biće održani i paneli na temu razvoja ljudskog kapitala, biotehnološke revolucije, žena u biznisu, poljoprivrede u globalizovanom svetu, obrazovanja kao osnovi za kompetenciju i e-mobilnosti. Pretposlednji dan Foruma biće prilika da učesnici steknu uvid i u trenutno stanje u bankarskom sektoru, efikasnosti poreske administracije, ulozi turizma u poboljšanju imidža zemlje i privlačenju stranih direktnih investicija i cirkularnoj ekonomiji kao inovaciji. Dan će biti završen razgovorom sa Filipom Zepterom.

Poslednji dan Foruma, 8. mart, počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, a nastaviće se panelima o pitanjima socijalne kohezije, politikama i poslovnim praksama naklonjenim deci, i realnosti zdravstvene zaštite i pitanjima transformacije. Tradicionalno, Forum će biti završen specijalnim razgovorom sa Anom Brnabić, predsednicom Vlade Republike Srbije.
 
Registracija učesnika počinje od 9. januara 2023. godine putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.
 
Kopaonik biznis organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum je posvećen poboljšanju učinka srpske privrede kroz analitičke doprinose i dijalog između glavnih relevantnih aktera.