Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
OTVORENE PRIJAVE ZA SAMIT 2023
04.04.2023.
Nazad
Jubilarni, deseti po redu Regionalni samit guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava, pod nazivom “Finansijska i monetarna stabilnost regiona u neizvesnim vremenima produžene geopolitičke i ekonomske krize”, održaće se od 28. do 30. maja 2023. u hotelu “Splendid” u Bečićima.

Regionalni samit guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava, koji od 2019. organizuje Savez ekonomista Srbije, predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona.

Ove godine, Samit će na jednom mestu okupiti ključne kreatore fiskalne i monetarne politike svih zemalja regiona, predstavnike najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i vodeće ljude najvećih banaka, kompanija i osiguravajućih društava iz celog regiona. Ovogodišnje okupljanje finansijske i poslovne elite biće prilika za razmenu mišljenja o perspektivama regiona u izuzetno drugačijim okolnostima, koje pre svega karakterišu visoka inflacija, rast kamatnih stopa centralnih banaka ključnih zemalja sveta, usporavanje privredne aktivnosti, pojačana nestabilnost bankarskog sektora u SAD i komplikovana geopolitička situacija, naročito nakon izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba u februaru 2022.

Samit će biti prilika da se iz prve ruke od kreatora fiskalne i monetarne politike zemalja regiona čuje kako će oni reagovati kako bi se ublažile negativne posledica ovih nepovoljnih globalnih kretanja, kakve se mere planiraju za usporavanje inflacije, uz istovremeno očuvanje stabilnosti bankarskog i uopšte finansijskog sistema, ali i za ubrzanje privrednog rasta, kako bi države regiona izbegle recesiju, koja ozbiljno preti nekim od najrazvijenijih zapadnih zemalja.

Više informacija o Samitu, panel sesijama, uslovima učešća, kao i načinu prijave možete pronaći na web stranici Samita

https://www.ses.org.rs/konferencije/regionalni-samit-guvernera-ministara-finansija-i-direktora-poreskih-uprava-2023