Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Press konferencija povodom XXVI Kopaonik biznis foruma
27.02.2019.
Nazad
Ovogodišnji XXVI Kopaonik biznis forum izazvao je do sada najveće interesovanje učesnika, za koje će tokom četiri dana biti organizovano 26 panela, tri plenarne sesije i šest specijalnih događaja.

Najznačajniji događaj u Srbiji i regionu okupiće više od 1300 učesnika, premijerku Republike Srbije, veći broj ministara iz Vlade Republike Srbije, guvernerku Narodne banke Srbije, najznačajnije srpske privrednike iz bankarskog, osiguravajućeg, ICT sektora, sektora trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede, farmaceutske industrije, kao i predstavnike javnih preduzeća, lokalnih samouprava, međunarodnih finansijskih organizacija (EBRD, EIB, IFC, WB, IMF), ambasadore, veliki broj privrednika iz regiona – Makedonije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, predsednika Fiskalnog Saveta, kao i domaće i inostrane ekonomske teoretičare i predstavnike akreditovanih medija.

Specijalni gost 26.Kopaonik biznis foruma biće Geri Džejkobs, predsednik Svetske akademije nauke i umetnosti, koji će prvog dana Foruma održati specijalno predavanje, a prvi put na Forumu kao specijalni gost biće Kristijan Danijelson, generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovaće 4.marta na Kopaonik biznis forumu, u okviru plenarne sesije na temu: Makroekonomske osnove za snažan rast.

Centralna tema Foruma biće „Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ“.

Pored ključnog razvoja Srbije između dva Foruma, neke od tema koje će biti zastupljene su i startup-ovi kao digitalni pokretač Srbije, regionalni ekonomski razvoj Zapadnog Balkana, osnaživanje digitalne ekonomije, preporuke razvoja biznisa na Balkanu, kao i da li je ljudski kapital šansa ili ograničenje za snažni rast, kreativna ekonomija, inovacije, kakav zdravstveni sistem je potreban Srbiji, turizam kao regionalna perspektiva. Kao i prethodnih 11 godina, koncepcijski pokrovitelj ovog najvažnijeg ekonomskog skupa u zemlji je predsednik Vlade Republike Srbije.

Kopaonik biznis forum, koji organizuje Savez ekonomista Srbije u saradnji sa dugugodišnjim partnerom, kompanijom Mastercard, ove godine omogućiće učesnicima da putem aplikacije „Kopaonik business forum“ mogu da još brže pronađu sve relevantne informacije. Forum, tradicionalno, ima i svoj zvanični veb sajt - www.kopaonikbusinessforum.rs  na kome se mogu naći sve informacije o programu i učesnicima.

Zaključci i ovogodišnjeg Foruma biće sumirani u dokumentu „Kopaonik koncezus 2019“.

Više informacija