Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Sve je spremno za 27. Kopaonik biznis forum
28.02.2020.
Nazad
Svake godine sve veće interesovanje za najveći regionalni biznis događaj; očekuje se više od 1300 učesnika koji će pokrenuti razgovore na koji način Industrija 4.0 predstavlja izazov za budućnost
25. februar 2020 – Da li je makroekonomska stabilnost naše zemlje dovoljan preduslov za obezbeđivanje snažnog rasta Srbije? Koliko smo spremni za promene koje Industrija 4.0 donosi? Ko su glavni učesnici i pokretači globalne ekonomije zasnovane na inovacijama, Industriji 4.0. i univerzalnoj mobilnosti? Odgovore na ova pitanja nastojaće da daju učesnici ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma koji se održava od 1. do 4. marta. Ovaj najveći regionalni biznis događaj iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje, a na ovogodišnjem će za više od 1300 učesnika biti organizovano 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i novi formati - dva otvorena razgovora.
Tema Foruma biće „Industrija 4.0 – Izazovi budućnosti’’, a „srpski Davos’’ će na jednom mestu okupiti više od 1300 učesnika: počev od predsednice Vlade Republike Srbije, guvernera i predsednika saveta NBS, predsednika SANU, predsednika i članova Fiskalnog saveta, ambasadora razvijenih zemalja, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, predsednika  privrednih komora iz regiona, najznačajnijih direktora iz realnog i finansijskog sektora, velikih regionalnih investitora, uspešnih preduzetnika, stranih investitora, direktora javnih preduzeća, gradonačelnika i predstavnika lokalnih samouprava; pa sve do najcenjenijih domaćih ekonomskih teoretičara.
„Kopaonik biznis forum je tradicionalno mesto na kojem se pokreću konstruktivne rasprave i kritičke analize svega onoga šta je urađeno između dva Foruma, a želimo i da otvorimo teme koje predstavljaju društveni problem, poput odliva mozgova. Svesni smo koliko je važna Industrija 4.0 i koje šanse donosi, ali isto tako i da bismo kao zemlja iskoristili njen potencijal potrebno je da se postave društvene i političke strategije. Zato je važno da iskoristimo Forum i da kroz centralnu temu „Industrija 4.0 izazovi budućnosti’’ razgovaramo o tome koliko smo spremni za sve promene koje nas očekuju kroz Industriju 4.0, da li je naš obrazovni sistem sposoban da podrži Industriju 4.0, na koji način se definiše politika inkluzivnog rasta i kakva je veza sa strategijom pametne specijalizacije, kakav je odnos Industrije 4.0 i pojedinih  industrijskih grana, klimatske promene i uloga cirkularne ekonomije«, izjavio je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF na današnjoj press konferenciji.