Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Završen 28. Kopaonik biznis forum
27.05.2021.
Nazad
Obraćanjem predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i zaključnim razmatranjima Aleksandra Vlahovića, predsednika Saveza ekonomista Srbije, završen je ovogodišnji Kopaonik biznis forum.

U proteklih dvadeset osam godina trudili smo se i uspeli da, uz pomoć učesnika i partnera, sponzora i prijatelja ovog prestižnog poslovnog događaja, održimo kontinuitet dijaloga renomiranih stručnjaka iz oblasti ekonomije i politike, i ove godine, u izmenjenim okolnostima, iznova opravdamo epitet nacionalnog brenda sa snažnom regionalnom prepoznatljivošću.

Uprkos činjenici da smo forum održali u promenjenom terminu, hibridnom formatu i simuliranom okruženju, uz ograničen broj fizički prisutnih posetilaca, ponosni smo na izuzetan interes poslovne i stručne javnosti i medija za ovaj važan događaj. Tokom četiri dana program je u direktnom prenosu posredstvom Youtube platforme pratilo približno 4000 gledalaca. Tokom ovogodišnjeg foruma održano je 22 panela, 5 plenarnih obraćanja i 2 specijalna događaja o ključnim ekonomskim, zdravstvenim i društvenim izazovima u periodu tokom i nakon pandemije korona virusa, na kojima je učestvovalo više od 130 renomiranih stručnjaka i eminentnih imena domaće i regionalne privredne i političke scene.

Kopaonik biznis forum je još jednom dokazao da je najvažnija regionalna konferencija, koja ne razmatra samo usko stručna ekonomska pitanja, već mnogo šire teme koje se tiču dugoročnog razvoja društva. Ove godine posebna pažnja je posvećena zdravstvenim temama, stanju u zdravstvu u Srbiji tokom pandemije, naučnom napretku u zdravstvu i njegovom doprinosu unapređenju kvaliteta personalizovane medicine u Srbiji. Najvažniji zaključci i preporuke četvorodnevnog konstruktivnog rada i diskusije biće sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“ i upućeni relevantnim institucijama i kompanijama. To će biti naš doprinos kreiranju izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Sve fotografije i video materijali, vesti i izvodi iz štampe postavljeni su na sajtu www.kopaonikbusinessforum.rs, a u pripremi je i kompletna analiza medijskog sadržaja.

Nadamo se da će sledeće godine Kopaonik biznis forum ponovo biti mesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga svih relevantnih učesnika u privrednom i političkom životu. Želja nam je da se okupimo u najvećem broju do sada, u tradicionalnom terminu (od 6. do 9. marta) u Kongresnom centru Hotela Grand na Kopaoniku.