Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Završen Jahorina ekonomski forum
05.05.2018.
Nazad
Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT u saradnji sa SES-om i pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, organizovalo je treći Jahorina ekonomski forum pod nazivom „Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja JIE“. Jahorina ekonomski forum 2018 održan je 03. i 04. maja ove godine na Jahorini, u hotelu Termag.

Forum na kome je u fokusu bila regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja jugoistočne Evrope prisustvovalo je oko 450 učesnika. Među njima su bili Ana Brnabić – premijer Republike Srbije, Željka Cvijanović – premijer Republike Srpske, Milorad Dodik – predsednik Republike Srpske, Dragan Čović hrvatski član Predsedništva BiH, ministri iz regiona, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici akademske zajednice i veliki broj privrednika.

Glavne teme dvodnevnog foruma bile su regionalna saradnja, siva ekonomija, necarinske barijere i odliv radne snage. Na panelima se govorilo i o značaju bankarstva u razvoju i podršci privredi, kao i javnom sektoru, digitalizaciji, javno-privatnom partnerstvu kao modelu finansiranja javnih projekata, ulaganju u nauku i kulturu, elektronskoj upravi.

SES i  Udruženje ekonomista Republike Srpske  SWOT, potpisali su 24. novembra prošle godine u Beogradu Memorandum o saradnji, čime će se intenzivirati zajedničko delovanje dva strukovna udruženja.

Više informacija na: http://jahorinaforum.com/