Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Završen jubilarni XXV Kopaonik biznis forum
08.03.2018.
Nazad
Jubilarni XXV Kopaonik biznis forum održan je od 4-7. marta 2018. u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku na temu  „Šta posle fiskalne konsolidacije: kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj“. Tokom jubilarnog XXV  Kopaonik biznis foruma održano je 22 panela, 3 plenarne sesije, 6 specijalnih događaja i 3 specijalna obraćanja, posvećenih najaktuelnim temama kao što su digitalizacija, obrazovanje, kreativna ekonomija i razvoj nauke, dok su centralne teme tradicionalno bile posvećene strukturnim reformama, restrukturiranju državnih preduzeća, završetku privatizacije, konverziji dobrih makroekonomskih uslova u održivi rast, investicijama, kao i geopolitičkoj poziciji Srbije i tempu napretka ka EU. Najvažniji zaključci i preporuke četvorodnevnog konstruktivnog rada i diskusije biće sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“ i upućeni relevantnim institucijama i kompanijama. To će biti naš doprinos kreiranju izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Forum su tradicionalno organizovali Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, uz partnerstvo kompanije Mastercard, koja će i naredne tri godine biti partner foruma, što za organizatore predstavlja dodatnu stabilnost u podizanju kvaliteta ovog događaja. Pokrovitelj foruma je kao i prethodnih godina bio predsednik Vlade Republike Srbije.

Kopaonik Biznis Forum okuplja renomirane stručnjake i eminentna imena domaće i regionalne privredne i političke scene. U proteklih 25 godina osnovne teme odražavale su vremenski trenutak u kome se Forum organizovao, ali je zajedničko uporno insistiranje na brzoj i efikasnoj ekonomskoj tranziciji, odnosno na neophodnosti efikasnog reformisanja javnog sektora. Cilj organizatora je izgradnja platforme za argumentovanu, konstruktivnu raspravu, kritičku analizu onog što je urađeno, kao i konceptualno definisanje održive ekonomske politike. Organizacijom ovogodišnjeg Foruma, sa preko 140 uvodničara i panelista, 1200 učesnika, 130 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva, cilj je ostvaren i još jednom je potvrđeno da je Kopaonik biznis forum najvažniji događaj ove vrste koji se organizuje u Srbiji. Baš kao što je Svetski ekonomski forum u Davosu svojevrsni reality check na globalnom planu, Forum je mesto na kome se sumiraju rezultati ekonomske politike naše zemlje između dva događaja. Poslednjih godina Forum dobija snažnu regionalnu dimenziju.

Forum je imao izuzetan odjek u javnosti. Pored statističkog skoka broja objava u domaćim i medijima u regionu, tokom izveštavanja o ovogodišnjem forumu zabeleženo je i značajno uvećanje pozitivnog publiciteta. Anketa sprovedena među učesnicima foruma potvrdila je njegov visok kvalitet i reputaciju u stručnoj javnosti.

Više informacija na: https://www.kopaonikbusinessforum.rs/