Завршен је Копаоник бизнис форум 2012

09.03.16

Други дан Копаоник бизнис форума

Пленарном седницом о улагањима у инфраструктуру, реформи државе и реструктурирању јавних предузећа отворен је други дан Копаоник бизнис форума. На првом панелу потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће Коридор 10 бити потпуно завршен најкасније до почетка фебруара 2017.

"Вредност пројеката у путној инфраструктури износи близу три милијарде евра, а степен повучености кредита је око 60 одсто". Зорана Михајловић је истакла да ће Коридор 10 бити завршен скоро цео до краја године, али да ће можда остати део кроз Грделичку клисуру, што ће све бити завршено до почетка фебруара.
"То је за Србију од великог значаја и очекујемо ново запошљавање и нове инвестиције у наредних пет година дуж коридора", нагласила је Михајловић. Према њеним речима, реформа српских железница одвија се по плану и у наредних пет година мораће да оде око 6.000 радника, а у првој години око 2.000.
Она је истакла да за владу један од приоритета реформисање српских железница и подсетила да је железница зато подељена на четири предузећа - Србија карго, Србија воз, Инфраструктура железнице Србије и  Железнице Србије ад, како би железнички систем функционисао на новим тржишним основама.

Прочитајте целу вест
09.03.16

Завршен први дан Копаник бизнис форума

Вечерњи део програма првог дана 23. Копаоник бизнис форума почео је презентацијом анкете PricewaterhouseCoopers која показује да су пословни лидери у Србији оптимистичнији од колега у свету и 86 одсто њих верује да ће остварити раст у наредних годину дана. Владислав Цветковић из PricewaterhouseCoopers навео је да је код наших директора присутан мало већи оптимизам него у свету.
Истраживање показује да 31 одсто генералних директора у Србији мисли да ће у наредних 12 месеци доћи до појачаног привредног раста у свету и 95 одсто њих очекује раст прихода компаније у наредне три године.
За генералне директоре у Србији три највеће опасности по пословање су социјална нестабилност - 86 одсто, геополитичка криза - 81 одсто и преоптерећеност прописима - 79 одсто.
Анкета је спроведена од септембра до децембра 2015. и обухватила 1.409 генералних директора из 83 земље, укључујући и 42 директора из Србије.
Такође, 40 одсто директора у Србији очекује да ће повећати број запослених, 29 одсто да ће тај број остати исти и 31 одсто њих да ће смањити број радниика.

Прочитајте целу вест
08.03.16

Свечано отворен 23. Копаоник бизнис форум са рекордним бројем учесника

У Конгресном центру Гранд хотела на Копаонику  почео је 23. Копаоник бизнис форум, са рекордних око 850 учесника, а са чијег отварање је председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић позвао компаније да донацијама помогну угрожене од поплава последњих неколико дана у Србији.

Влаховић је рекао да су стране инвестиције у Србију у 2015. биле на рекордном нивоу у последње три године и да су износила 1,75 милијарди евра.

Он је похвалио Владу РС на храбрим реформским мерама које је предузела у претходном периоду, а које су довеле до смањивања фискалног дефицита, сређивању јавних финансија и штедње, као и привредног раста.

Прочитајте целу вест
Strana:  početak  <<  [11]  12  13  14  15  16
Kopaonik 2018

Чланство у ИЕА


Информације

Савез економиста Србије
Булевар Михајла Пупина 147
Добрињска 11
Тел: +381 11 3613-409; 2644-980
Факс: +381 11 3629-689
Е-пошта: office@ses.org.rs

Партнер Форума

Mastercard

Златни спонзори

Postanska StedionicaEurobankINPAdvokatska kancelarija Aleksić

Сребрни спонзори

UOSRegionalni savet za saradnjuMK GroupBisnodeSberbank

 

Спонзори

Wiener StädtischeBanca IntesaTelekomAIK bankaDDOR Novi SadDelhaizeErste bankE&YSagaVojvodjanska banka - OTP banka Radijus VektorNetCastRocheEnergoprojekt

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Triglav osiguranjeIKEATelenorNBGP Properites-Crowne PlazaAddiko BankSAS InstituteHuawei

Медијски партнери

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NIN

Пријатељи

Raiffeisen FutureUniqa osiguranjePWCPrivrednikGenerali osiguranjeMedigroupBTANevskiAKS Fleet