Molimo sačekajte......

Izaberite jezik: SRPSKI ENGLISH
Adresa
Dobrinjska 11, 11000 Beograd
Telefon
+381(0)11 3613 409
Bečki ekonomski forum
Bečki ekonomski forum je osnovan 2004. godine sa ciljem popularizacije i promocije investicionih mogućnosti i privredne saradnje između zemalja i teritorija koje se nalaze u regionu od Jadranskog do Crnog mora sa sedištem u Beču.

Članovi osnivači Bečkog ekonomskog foruma su, pored amb. dr Elene Kirtcheve, neke od najrespektabilnijih kompanija i preduzetnika u Austriji. Komitet pokrovitelja Bečkog ekonomskog foruma čine premijeri iz svih država regiona, uključujući i austrijsku saveznu kancelarku. Pored toga, ambasadori zemalja Zapadnog Balkana učestvuju u radu Bečkog ekonomskog foruma kao počasni članovi Odbora ambasadora.
Pogledajte zvaničnu prezentaciju
Bečki ekonomski forum organizuje više konferencija tokom godine kako bi promovisao svoje ciljeve. Godišnji Bečki ekonomski forum - Bečki dijalog o budućnosti održava se svakog novembra u Beču. Konferencije u inostranstvu se organizuju u okviru zemalja članica i održavaju se pod pokroviteljstvom premijera odgovarajuće zemlje.
BEČKI EKONOMSKI FORUM
14.11.2023.
Predsednik Saveza ekonomista Srbije g. Aleksandar Vlahović i potpredsednica gđa Dragijana Radonjić Petrović bili su učesnici XX jubilarnog Bečkog ekonomskog foruma „Bečki dijalog o budućnosti“ koji okuplja zemlje i  teritorije koje se nalaze u regionu od Jadranskog do Crnog mora sa ciljem promovisanja ekonomskog razvoja, regionalne saradnje i integracija. G. Vlahović je bio učesnik panela pod nazivom „Obezbeđivanje ekonomske i finansijske stabilnosti na putu ka EU: izazovi i odgovornosti/Ensuring Economic and Financial Stability on the Path to Europe: Challenges and Responsibilities“.

Forum je održan 13. novembra u Beču, a  tema XX jubilarnog foruma bila je „Nastavak izgradnje mostova ekonomske saradnje u neizvesnim vremenima“.

Više informacija https://www.society.at/20th-jubilee-vienna-economic-forum-vienna-future-dialogue-2023/
Detaljnije
Povezane vesti